Nyt Turussa:
Suomen ensimmäiset sähköiset tavarakaupunkipyörät!

Kaveri tai kapsäkki kyytiin,
alkaen 3€ tunti

Sähköiset tavarapyörät

Tavarapyörä on mainio ekologinen kulkuväline, kun haluat kuljettaa hieman raskaampaa tai kookkaampaa lastia arkesi avuksi. Kyytiin saa turvallisesti muutaman pienen lapsen tai vaikka sen hankalan ostoksen kaupasta, joka ei mitenkään mene oman pyöräsi tarakalle.

Sähköinen avustus varmistaa että ylämäet sujuvat lastin kanssa ilman hikoilua ja vaikka pidemmällä reissulla avustus lakkaisi, pystyt silti polkemaan perille.

Tee valinta fiksumman kaupungin puolesta ja kokeile sähköistä tavarakaupunkipyörää!

Pyörän käyttö

1. Lataa Donkey Republic
-sovellus

2. Paikallista vapaa pyörä

3. Nauti pyöräilystä

4. Palauta pyörä haluamallesi asemalle

Lue tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä Ohjeet-sivulta

Mistä tavarapyörän saa?

Avaa Donkey Republic -sovellus, jolla myös tavallisia Fölläreitä-käytetään. Erotat sähköisen tavarapyörän pysäkkipallurasta, jossa on salama-ikoni. Aluksi pyöriä on tarjolla kolmesta paikasta: Ylioppilaskylästä, Linja-autoasemalta ja Föril. Lisäämme palautteen perusteella muitakin vuokraus- ja palautuspisteitä.

Hinnasto

1 tunti3 €
2 tuntia6 €
3 tuntia8 €
4 tuntia10 €
6 tuntia14 €
12 tuntia20 €
1 päivä30 €
Lisäpäivät20 €

Pyörämallien esittely

Turvallisuus ensin

Tavarapyörällä on helppo ajaa mutta se käyttäytyy joskus hieman eri tavalla kuin perinteinen polkupyörä. Etenkin kolmipyöräisellä mallilla on syytä tehdä pieni testikierros ennen matkaan lähtöä. Tutustu joka tapauksessa pyörään ennen käytön aloittamista. Muista aina kypärä itselläsi sekä mahdollisilla kyytiläisillä!

Jarruttaminen: Jarrutusetäisyys on aina pidempi kuin perinteisellä polkupyörällä. Lastin paino ja vauhti vaikuttavat merkittävästi etäisyyteen. Tee muutama testijarrutus ensipolkaisujen aikana. Säädä myös satulasta ajoasentosi kuntoon.

Vastuun kantaminen: Vuokran aikana olet vastuussa pyörästä ja omalta osaltasi turvallisesta liikkumisesta kaupungissa. Seuraa siis ympäristöäsi tarkkaavaisesti ja noudata liikennesääntöjä. Pyörän voi – ja se kannattaa – lukita aina kun pysähdyt jonnekkin. Sovellus kertoo kun olet palautuspysäkillä ja voit lopullisesti katkaista vuokran. Aivan kuten muillakin kaupunkipyörillä.

Akun tyhjentyessä pyörä on vielä ajokelpoinen mutta raskaampi polkea. Seuraa akun lataustasoa vuokrasi aikana ettei sen loppuminen yllätä väärässä paikassa!

Bakfiets – 3-pyöräinen malli

Klassinen vintage-kolmipyörä. Isoon etulaatikkoon mahdutat monenlaista tavaraa ja kantokykyä riittää toista sataa kiloa.

Ohjaus

Kolmepyöräisen ohjaaminen tuntuu hieman erilaiselta kuin normaalin polkupyörän. Kääntäessäsi pyörää, joudut käyttämään enemmän olkapäitä ja rintamalinja liikkuu pois pyörän “keskipisteestä”. Älykäs rakenne kiertää myös pyörän runkoa hieman “vinoon” joka voi tuntua hassulta mutta tekee ajamisesta helpompaa ja mukavampaa. Tee ihmeessä pieni testiajo heti kun olet avannut pyörän lukon ja aloittanut vuokrauksen.

tavaratila

Penkit ovat taitettavissa pois tieltä. Kuskin ja lastin yhteinen paino saa olla maksimissaan 200kg. Tavaratilan mitat ovat noin 65 cm leveyttä, 43 cm korkeutta edessä, 55 cm korkeutta takana ja 86 cm pituutta.

Valot ja virta

Pyörän valot tulee laittaa päälle manuaalisesti. Se tapahtuu ohjaustangon keskellä löytyvästä moduulista jonka keskipainikkeesta laitat myös virran päälle pyörään.

Sähköinen avustus ja kantama

Pyörässä on kolme eri avustuksen tasoa. Voimakkuutta kontrolloidaan ohjaustangon vasemmasta kahvasta  löytyvästä moduulista. Pidä avustus juuri sopivalla tasolla lisätäksesi akun kestoa ja avustuksen kantamaa.

Moduulin näytöstä näet myös arvion monta kilometriä voit vielä pyöräillä avustuksella. Akun tyhjennyttyä, voit jatkaa pyöräilyä mutta riippuen lastisi painosta, se voi olla paljonkin raskaampaa kuin perinteisellä polkupyörällä.

Pyörän seisontajarru menee päälle kun vedät oikean käsijarrun kahvan tiukasti päälle ja samalla etusormella, tai toisella kädellä, painat jarrukahvassa olevan tapin ala-asentoon. Jarru vapautuu kun painat kahvaa uudestaan.

Winora – 2-pyöräinen malli

Moderni kaksipyöräinen malli. Pyörällä ajo ja ohjaaminen tuntuvat hyvin tutulta ja turvalliselta.

Ohjaus

Kaksipyöräisen ohjaaminen tuntuu varsin samanlaiselta kuin normaalin polkupyörän. Pyörän kääntösäde sekä keulan sijainti suhteessa satulassa istujaan ovat hieman isompia kuin mihin ehkä olet tottunut mutta kun olet liikkeessä kaikki sujuu helposti. Pyörällä hitaasti ajaessa tai jarrutuksen päättyessä tasapainosi saattaa kuitenkin helposti horjahtaa, etenkin jos nojaat hieman jompaan kumpaan suuntaan tai lasti on toispuoleisesti kyydissä. Ole siis erityistarkka pysähtymisen kanssa ja ole valmis tukemaan pyörää laskemalla jalkasi maahan.

Tavaratila

Penkki on kiinteä, eikä sitä saa pois tavaratilasta. Kuskin ja lastin yhteinen paino saa olla maksimissaan 200kg. Tavaratilan mitat ovat noin 50 cm leveyttä, 43 cm korkeutta edessä, 50 cm korkeutta takana ja 78 cm pituutta.

Pyörän virta, Sähköinen avustus ja kantama

Pyörään kytketään virta ohjaustangon vasemmasta kahvasta löytyvästä moduulista. Sen yläosassa on virtakytkin. Kahdella muulla painikkeella säädät sähköisen avustuksen voimakkuutta. Pyörässä on neljä eri avustuksen tasoa. Pidä avustus juuri sopivalla tasolla lisätäksesi akun kestoa ja avustuksen kantamaa.

Moduulin näytöstä näet myös arvion monta kilometriä voit vielä pyöräillä avustuksella. Akun tyhjennyttyä, voit jatkaa pyöräilyä mutta riippuen lastisi painosta, se voi olla paljonkin raskaampaa kuin perinteisellä polkupyörällä.

Valot

Pyörän valot ovat päällä automaattisesti polkiessasi.

Tukijalka

Pyörä ei pysy pystyssä ilman tukijalkaa. Paina jalkasi vasten tukea, pidä kiinni tangosta ja nytkäytä pyörää hieman taaksepäin jotta se nousee tuen päälle tukevasti. Tarkista että tuen tassut ovat hyvin maata vasten.

Asiakaspalvelu

+358 2 488 58 185

Ma – Pe: 07:00 – 21:00
La – Su: 10:00 – 20:00

Palvelumme toimii myös muissa Euroopan maissa

Olemme osa Donkey Republic -kaupunkipyörien verkostoa. Samalla sovelluksella voit pyöräillä myös muun muassa Berliinissa, Pariisissa sekä Kööpenhaminassa. Tarkista linkin takaa josko pääset jatkamaan pyöräilyä matkakohteessasi.