01. Tarkista pyöräsi ennen käyttöönottoa

On tärkeätä, että tarkistat vuokraamasi pyörän kunnon ennen käyttöönottoa. Sinun, ja muiden turvallisuuden vuoksi, pyörän tulee olla ajokuntoinen. Tässä lista asioista, jotka on syytä huomioida ennen kuin aloitat seikkailun uuden kaksipyöräisen ystäväsi kanssa!

 

 

 

 1. Kumit ja pyörät

  Tee nopea tarkistus rengaspaineista istumalla satulaan ja katsomalla minkä verran renkaat pullistuvat ajajan painon alla. Voit myös kokeilla rullata pyörää rauhallisesti kynnyksen yli. Jos rengas ei ole ihan optimaalisessa kunnossa, harkitse ennen matkalle lähtöä piipahtamista lähimmällä pyöräkorjaajalla. Rengaspaineiden tarkistus on useimmiten ilmaista.
  Mikäli pyörä on puhki, soita KaaKaun asiakaspalvelunumeroon tai laita vahinkoilmoitus sovelluksen kautta.
  Älä unohda tarkistaa että pyörät ovat tukevasti kiinni rungossa eivätkä vaapu pyörän liikkuessa.

 2. Jarrut

  Vaikka asia kuulostakiin päivänselvältä, on syytä tarkistaa että pyörässä on edes yksi toimiva jarru! Tarkistaaksesi jarrujen toimivuuden, paina käsijarrun kahvasta ja kiinnitä huomiota sopivaan jäykkyyteen. Samaan aikaan on syytä vilkaista että jarrupalat osuvat tasaisesti pyörään.

 3. Satula

  Astu pyörän kyytiin tarkastaaksesi onko satula oikealla korkeudella polkemista ajatellen. Säädä satulaa tarvittaessa mutta muista kiinnittää se jälleen tiukasti toimenpiteen jälkeen.

 4. Ketjut

  Tarkista että ketju on oikein kiinni edessä, polkimien luona, sekä takarenkaassa. Tarkista myös ettei ketju ole liian ruosteinen tai roiku selkeästi löysänä. Voit myös nostaa pyörän takarengasta ilmaan ja pyöräyttää polkimia, tarkistaaksesi että ketju pysyy paikallaan.

 5. Heijastimet

  Pyörässä tulee olla heijastimet. Useimmiten vähimmäisvaatimuksena on vaalea heijastin edessä, punainen takana sekä heijastimet renkaissa ja polkimissa.

 6. Valot

  Varmista että pyörästä löytyvät valot. Valkoinen edessä ja punainen takana. Niitä on syytä käyttää auringon laskun jälkeen. Ne käynnistyvät joko itsestään tai joudut napsauttamaan ne päälle.

  Viimeinen vaihe:

  Nosta pyörä kevyesti ilmaan ja pompauta sitä maahan muutaman kerran. Kuuntele kiliseekö tai koliseeko missään. Tarkasta näkyykö pyörässä puutteita tai jotain epänormaalia.

 

Mikäli pyörässä on jotakin rikki, siitä puuttuu jotakin tai se ei vain toimi oikein vaihda vuokrapyöräsi toiseen sovelluksen avulla. Ilmoita vioista KaaKaun asiakaspalveluun tai sovelluksen kautta.

Palvelumme toimii myös muissa Euroopan maissa

Olemme osa Donkey Republic -kaupunkipyörien verkostoa. Samalla sovelluksella voit pyöräillä myös muun muassa Berliinissa, Pariisissa sekä Kööpenhaminassa. Tarkista linkin takaa josko pääset jatkamaan pyöräilyä matkakohteessasi.